Certificiranje

Seznam certifikatov

Cyber security certificati "Roadmap"

Poglej seznam vseh certifikatov.

Certificiranje

Certifikati v kibernetski varnosti so formalne potrditve, ki pričajo o strokovnem znanju, veščinah in kompetencah posameznika na področju kibernetske varnosti. Ti certifikati so pomembni za strokovnjake, ki želijo izboljšati svojo kredibilnost, konkurenčnost in zaposljivost v industriji kibernetske varnosti. Obstaja več različnih vrst certifikatov, ki jih lahko posamezniki pridobijo glede na svoje interese, znanja in cilje. Nekateri najpogostejši certifikati v kibernetski varnosti vključujejo:

ISACA je mednarodna profesionalna zveza, ki se ukvarja z upravljanjem IT. Nastala je leta 1967 v ZDA. Danes ima preko sto tisoč članov in certificirancev.

International Information Systems Security Certification Consortium (ISC2) je neprofitna organizacija v Floridi, ZDA, ki se ukvarja z izobraževanjem in certificiranjem na področju informacijske varnosti. Ustanovljena je bila leta 1988, danes pa ima že preko sto tisoč članov. Certifikate je potrebno obnoviti na tri leta, vsako leto pa je potrebno zbrati točke, ki dokazujejo nadaljevanje izobraževanja.