Poklici

Slovenija certified ethical hackers

Postani del Slovenske kibernetske elite tudi ti!

Pridruži se nam in postani del SICEH fundacije tudi ti.

Poklici in vloge naših strokovnjakov

PRIHODNOST JE V TVOJIH ROKAH

Kibernetska varnost je področje, ki ponuja različne poklice in vloge za strokovnjake z različnimi veščinami in specializacijami. Nekateri pomembni poklici v kibernetski varnosti vključujejo:

Varnostni inženir za omrežja

Varnostni inženir za omrežja (Network Security Engineer) je strokovnjak za kibernetsko varnost, ki se osredotoča na varnostno zaščito informacijskih omrežij in infrastrukture organizacije. Njihova naloga je zagotavljati, da omrežje deluje zanesljivo in varno, obenem pa preprečujejo, zaznavajo in odzivajo na morebitne varnostne grožnje.

Preberi več

Informacijski varnostni inženir

Informacijski varnostni inženir igra ključno vlogo pri zagotavljanju celovite varnosti informacijskih sistemov in podatkov organizacije.

Preberi več

CISO

Glavni direktor za informacijsko varnost (CISO) je visoko rangiran uradnik, ki skrbi za popolno varnost informacij v organizaciji.

Preberi več

Etični heker

Etični hekerji imajo ključno vlogo pri izboljšanju varnosti organizacij. S svojim delom pomagajo identificirati in odpraviti varnostne pomanjkljivosti ter tako zmanjšati tveganje za nepooblaščen dostop, zlorabe podatkov in druge varnostne incidente.

Preberi več

Kibernetski forenzik

Kibernetski forenzik je strokovnjak, specializiran za preiskovanje kibernetskih incidentov in zbiranje digitalnih dokazov v primeru napadov ali varnostnih incidentov v informacijskih sistemih.

Preberi več

Strokovnjak za kriptografijo

S svojim znanjem o kriptografskih algoritmih, protokolih in varnostnih praksah pomagajo organizacijam oblikovati varne in zanesljive sisteme ter zaščititi občutljive informacije pred nepooblaščenim dostopom in zlorabo.

Preberi več

Kibernetski varnostni analitik

Kibernetski Varnostni Analitik je strokovnjak na področju kibernetske varnosti, ki se ukvarja z nadzorom, analizo in preprečevanjem kibernetskih groženj ter odzivanjem na varnostne incidente v organizaciji.

Preberi več

Analitik zlonamerne programske opreme

Analitik zlonamerne programske opreme identificira in preučuje kibernetske grožnje, kot so virusi, črvi, boti in trojanci, da bi razumel njihovo naravo.

Preberi več