SICEH na konferenci Infosek AI: Poudarek na boju proti izsiljevalskemu virusu Ransomware

SICEH na konferenci Infosek AI: Poudarek na boju proti izsiljevalskemu virusu Ransomware

V živahnem ozračju Ljubljane se je odvijala letna konferenca Infosek AI, ki je združila strokovnjake s področja informacijske varnosti in umetne inteligence. Fundacija SICEH je bila ponosno prisotna, s svojim članom uprave, Tadejem Naredom, ki je vodil predstavitev o naraščajoči grožnji izsiljevalskih virusov, znanega kot ransomware.

Tadej Nared, priznan strokovnjak na področju kibernetske varnosti, je izpostavil ključne strategije in prakse za zaščito podjetij in posameznikov pred to naraščajočo grožnjo.

Njegova predstavitev je osvetlila različne taktike, ki jih uporabljajo napadalci, in kako se lahko organizacije učinkovito branijo proti njim.”Ransomware ni le IT problem, ampak problem, ki se tiče vseh aspektov poslovanja,” je poudaril Nared. “Preventiva, izobraževanje zaposlenih in ustrezne varnostne politike so ključnega pomena v boju proti tem napadom.”

Konferenca je ponudila tudi priložnost za mreženje med strokovnjaki in deljenje najnovejših raziskav in trendov na področju AI in kibernetske varnosti.

Fundacija SICEH je skozi celotno konferenco aktivno sodelovala v diskusijah in delavnicah, kar je poudarilo njihovo vodilno vlogo v skupnosti informacijske varnosti.Ta dogodek je bil pomemben korak naprej v ozaveščanju o pomembnosti kibernetske varnosti in vplivu, ki ga ima na sodobno družbo. Fundacija SICEH se veseli nadaljevanja sodelovanja v tovrstnih dogodkih in prispevanja k večji varnosti v digitalnem svetu.


<strong>Avtor prispevka:</strong>

Avtor prispevka:

David Volk


Pentester & študent kibernetske varnosti
Izvedi več TUKAJ