TOP 10 spletnih platform s objavami o odkritih ranljivostih za izboljšanje kibernetske varnosti

TOP 10 spletnih platform s objavami o odkritih ranljivostih za izboljšanje kibernetske varnosti

V današnjem digitalnem svetu je varnost ključnega pomena za vsako organizacijo ali posameznika. Varnostne ranljivosti v sistemih in aplikacijah lahko izkoristijo hekerji za nepooblaščen dostop, spreminjanje ali uničenje podatkov. Obstaja veliko različnih spletnih orodij in platform s objavami o odkritih ranljivostih.

Sestavili smo seznam TOP 10 spletnih platform, na katerih so objave o odkritih ranljivostih. Te spletne platforme lahko uporabniki uporabijo za odkrivanje, oceno in odpravo varnostnih ranljivosti.

  1. Exploit-DB https://www.exploit-db.com/ Exploit-DB je ena najbolj znanih platform za iskanje in deljenje informacij o varnostnih ranljivostih in izkoriščevalnih kodah. Na tej spletni strani najdete obsežno zbirko izkoriščevalnih kod in informacij o ranljivostih za različne programske izdelke in operacijske sisteme. To je nepogrešljiv vir za etične hekerje, varnostne strokovnjake in raziskovalce varnosti.
  2. WPScan https://wpscan.com/wordpresses/ WPScan je specializirano orodje za skeniranje in preverjanje varnosti WordPress spletnih mest. Spletna stran ponuja dostop do orodij in informacij, ki pomagajo administratorjem in strokovnjakom za varnost pri odkrivanju in odpravljanju ranljivosti v WordPress okolju.
  3. Patchstack Database https://patchstack.com/database/ Patchstack Database je vir informacij o varnostnih popravkih in ranljivostih v WordPress vtičnikih in temah. S tem orodjem lahko spremljate in upravljate varnost svojega WordPress spletnega mesta, saj vas obvešča o najnovejših popravkih.
  4. NVD – Nacionalna baza ranljivosti https://nvd.nist.gov/ Nacionalna baza ranljivosti (NVD) je uradna ameriška baza podatkov o varnostnih ranljivostih. Ponuja standardizirane informacije o ranljivostih, vključno s CVE identifikatorji, resnostjo in referencami na popravke. To je ključen vir za spremljanje varnostnih ranljivosti v različnih programskih izdelkih.
  5. CVE Details https://www.cvedetails.com/ CVE Details je spletna stran, ki se osredotoča na podrobne informacije o ranljivostih, povezanih s Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) identifikatorji. Ponuja statistične podatke, ocene resnosti in druge tehnične informacije, ki so uporabne za raziskovalce in varnostne analitike.
  6. Packet Storm Security https://packetstormsecurity.com/ Packet Storm Security je platforma, kjer se delijo varnostne novice, orodja in izkoriščevalne kode. Ta skupnost je namenjena izmenjavi informacij o najnovejših varnostnih ranljivostih, orodjih za testiranje varnosti in splošnih varnostnih vprašanjih.
  7. VulDB https://vuldb.com/ VulDB je specializirana baza podatkov, ki vsebuje informacije o varnostnih ranljivostih in njihovih podrobnostih. Spletne strani in organizacije jo uporabljajo za spremljanje ranljivosti v svojih aplikacijah in sistemih.
  8. CXSecurity Exploit Database https://cxsecurity.com/exploit/ CXSecurity Exploit Database je zbirka izkoriščevalnih kod in ranljivosti, ki se nanašajo na različne programske izdelke in operacijske sisteme. Spletno mesto omogoča iskanje in dostop do teh informacij za raziskovalce varnosti.
  9. Vulnerability-Lab https://www.vulnerability-lab.com/: Vulnerability-Lab ponuja informacije o varnostnih ranljivostih, svetovanje in orodja za testiranje varnosti. Uporabniki lahko najdejo raziskovalne članke, informacije o ranljivostih in nasvete za izboljšanje varnosti svojih sistemov.
  10. Mend Vulnerability Database – The largest open source vulnerability DB https://www.mend.io/vulnerability-database Mendova baza odprtokodnih ranljivosti zajema več kot 200 programskih jezikov in več kot 3 milijone odprtokodnih komponent. Informacije so združene iz različnih virov, vključno z Nacionalno bazo podatkov o varnostnih ranljivostih (NVD), varnostnimi obvestili in sledilniki težav odprtokodnih projektov, večkrat na dan.

Te spletne strani lahko uporabniki uporabijo za izboljšanje varnosti svojih sistemov in aplikacij. Skrb za kibernetsko varnost je pomembna, saj lahko varnostne ranljivosti povzročijo resne in trajne posledice.


<strong>Avtor prispevka:</strong>

Avtor prispevka:

David Volk


Pentester & študent kibernetske varnosti
Izvedi več TUKAJ